vrijdag 9 mei 2008

Animo Turnhout nodigt minister Vervotte uit om mee de trein te nemen

Met spijt in het hart moesten wij vandaag vaststellen dat NMBS- woordvoerder Jochem Govaerts in Het Nieuwsblad stelt dat er binnenkort wel enkele kleine veranderingen zijn in de dienstregeling, maar dat de capaciteit in Turnhout op zondagavond dezelfde blijft.

Wij blijven aandringen op een uitbreiding van de capaciteit, temeer daar we menen te weten dat er op zondagavond in het rangeerstation Turnhout treinstellen gestockeerd zijn die aangekoppeld kunnen worden. Is het zo moeilijk om deze aan te koppelen aan de trein van 20.06u ?

Na onze sardientjesactie van zondagavond hebben we samen met volksvertegenwoordiger David Geerts de bewuste trein naar Leuven genomen. Zowel dhr. Geerts als de mensen van animo Herentals en Heist-op-den-berg die onze actie kwamen ondersteunen vielen bijna achterover van verbazing (een geluk dat de trein zo vol zat/stond, zodat omvallen quasi onmogelijk was). De trein zat al meer dan overvol bij het vertrek in Turnhout. Toen er nog reizigers bij moesten in Tielen heeft de trein verschillende minuten moeten stilstaan alvorens iedereen zich in de trein had gewrongen.

Bij deze nodigen wij minister Vervotte vriendelijk uit om op zondagavond 18 mei om 20.06u samen met ons de trein te nemen van Turnhout tot Herentals. Want het lijkt ons dat ze zich niet terdege bewust is van de ernst van de situatie.

Geen opmerkingen: